Miért jó az autónknak a kerámia bevonat?

Autó kerámia bevonat

Noha több lehetőségünk van az autónk megjelenésének feldobására, úgy mint a fényezés korrekciós polírozása vagy a saját kezűleg megvalósítható külső ápolás, mégis sok tulajdonos már a kerámia bevonat lehetőségét veszi figyelembe.

Ez manapság minden bizonnyal számtalan videóval jelenik meg a közösségi médiában, amelyek azt mutatják, hogy a sár a motorháztetőről egyszerűen ledobódik és alig hagy piszkos nyomot.

Sok néző számára ez az első eset, amikor hallanak a „kerámia bevonat” vagy a „nano kerámia” kifejezésekről. Mások szkeptikusak – a videókat valamilyen módon megrendezték? A bevonat elrontja az autómat? És miért tűnnek olyan drágának, ha a palackok annyira kicsik?

A mai bejegyzésben megvizsgáljuk az autó kerámia bevonatának létjogosultságát.

Miért van szüksége autójának kerámia bevonatra?

Azt akarja, hogy autója ugyanolyan csodálatosnak tűnjön, mint azon a napon, amikor a kereskedő telepről elhozta? De a karbantartás és a mosás érdekében tett erőfeszítései ellenére a karcolások és a foltok elterjednek az autó külső részén? A festék elhalványul és bemattul a naptól, ami sok tulajt arra buzdít, hogy UV-védelem lássa el autóját.

A szennyező anyagok folyamatosan károsítják az autó fényezésének felületét.

Bármi és bárhol megtámadja az autó felületét. Sár, por, piszkos eső, vízfoltok, csúnya fékpor, szennyeződés szinte közvetlenül a tisztítás után tapadhat az autójához. És nézzünk szembe a kérdéssel, az autójának mosása unalmas, monoton és időigényes. A hó, a jég, a sós utak, a gyanta és a madár ürülék sem segít.

Problémák az automatikus autómosók használatával

Az automatikus autómosók karcolják és megsemmisítik a festéket, míg az alkalmazott vegyszerek szörnyűek a felületre. Nem is beszélve a gyerekek mindennapi karcolásáról, bevásárlókocsiktól elszenvedett sérülésekről, kerékpárosok és a robogósok meghúzásáról.

Miért nem viasz?

A viasz megfelelő fényt és csillogást ad, valamint kis mennyiségű védelmet nyújt, de a legjobb esetben néhány hónapig tart. Viszont ez természetesen nem olyan minőségű mint egy üvegbevonatú-termék.

Itt jönnek be az autó kerámia bevonatok.

A kerámia technológiát, amelyet eredetileg az olaj- és űripar számára fejlesztettek ki, gyorsan kiterjesztették az autóiparra. Mindez azért, mert ennyire hatékony.

Mi az autók kerámia bevonata?

Mi a kerámia bevonat? A legegyszerűbb módszer a kerámia bevonatok megértésére, ha úgy gondol rájuk, mint egy második bőrréteg vagy egy védő hámréteg ami bevonja az autójának tiszta burkolatát.

Uv védő kerámia bevonat

A nanotechnológia használata a kerámia bevonatban.

Nanotechnológiát alkalmaznak, amelyek lényegében apró részecskék, melyek egy nagyon finom, vékony réteget képeznek, ami a szem számára teljesen láthatatlan. Mivel ezek a részecskék annyira kicsik, ha felületre alkalmazzák, lezárják az összes pórust, amelyek hidrofób (víztaszító) képessé válnak, ugyanakkor ellenállnak az UV, a karcolások, a vegyi anyagok, a szélsőséges hő ellen, plusz ez a kerámia réteg teljesen átlátszó.

Mit csinál egy nanokerámia bevonat?

Jó oka van annak, hogy népszerűségük sokat növekszik. A gépjárműiparban sok előnye egyszerűen vitathatatlan:

1) Hidrofób

Más néven nagyon víztaszító.
A nano kerámia bevonat fontos tulajdonsága, hogy hidrofób. Ez alapvetően azt jelenti, hogy a vizet azonnal taszítja. Amikor autóját kerámia bevonattal látja el, a bevonat hihetetlen hidrofób hatása miatt a víz összegyűlik és a felületről legördül a legtöbb porral, szennyeződéssel vagy sárral együtt (mivel mindegyik nem képes tapadni a jármű fényezéséhez). Amikor az emberek azt kérdezik, hogy „mi a kerámia bevonat”, ez gyakran az első bemutató.
Az ezután az autón maradt szennyeződések kevesebb erőfeszítéssel eltávolíthatók …sokkal kevesebb erőfeszítéssel.

2) Sár- és szennyeződés-eltávolító

A kerámia festék bevonat sokkal keményebben védi a jármű felületét, mint egy átlagos fényezés. Az eső és a vízcseppek legurulnak, szemben a felszínen felhalmozódással. A hó és a jég nem tapad a felszínre. És a sár, amint azt fentebb bemutattuk, csak lecsúszik.

3) Védelem az UV-károsodás / oxidáció / rozsda ellen

A gyakran napfénynek kitett járművekben a festék elhalványul és tompa lesz. Ezt a nap ultraibolya sugarai okozzák, ami oxidációt okoz az autó fényezésén. Ha egy réteg kerámia bevonatot ad a fényezésre, drasztikusan csökkentheti az oxidációt.

4) Nagyobb tartósság

A kerámia bevonatok vagy nanobevonatok sokkal jobban teljesítenek a jármű felületének védelmében, mint a szokásos fényezések. Az új bevonat kapcsolódik az autó festékének molekuláris szerkezetéhez, és rezgések vagy külső erő hatására nem távolítható el, azaz évekig tart, nem pedig hónapokig.
Mint a cikkben korábban említettük, gondolj rá, mint egy hozzáadott bőrrétegre a festék tetején. Mennyi ideig tart a kerámia autó bevonat? Egy profi autókozmetikai megoldásnak 2-3 évig kell tartania.

A kerámia bevonat applikálása előtt az autó külseje átesik egy kézi, oldószeres (kátrány, repülőrozsda és gyanta eltávolítás) tisztításon, amit egy három lépcsős polírozási, zsírtalanítási folyamat követ majd csak ezután kerül fel a kerámia. 

A kerámiázás ára átlagos teljes külső polírozáson felül mérettől és állapottól függően változik.

Ha a kerámia bevonatolás felkeltette érdeklődését foglaljon nálunk időpontot!

Kerámia bevonat Székesfehérvár